21.7.2022

Erityisruokavaliot juhlatarjoilussa

Miten erilaiset ruokavaliot kannattaa huomioida juhlatarjoilujen suunnittelussa? Millaisia vaihtoehtoja löytyy esimerkiksi vegaaniseen tai ketogeeniseen ruokavalioon? Useat erityisruokavaliot saattavat aiheuttaa päänvaivaa juhlien suunnittelijalle, varsinkin jos omaa tietämystä eri ruokavalioista ei juuri ole. Siksi sinun kannattaa lukea seuraava teksti, jossa kerromme omat vinkkimme miten huomioit erityisruokavaliot helposti omissa juhlissasi.

Erityisruokavaliot juhlatarjoilussa

Olipa kyseessä sitten häät, kastejuhlat, syntymäpäivät tai illanistujaiset, tarjoilu on monesti ensimmäisenä juhlien järjestäjän listalla. Heti alkuun kannattaa selvittää kutsun yhteydessä millaisia allergioita tai muita toiveita vieraillasi on tarjoilun suhteen. Tämän pohjalta voimme lähteä suunnittelemaan kaikille sopivaa tarjoilua. Mikäli esimerkiksi gluteenitonta ruokavaliota noudattavia on useampia, voit pohtia olisiko tarjoilu helpointa muodostaa kokonaan gluteenittomana vai tilaisitko erikseen tuotteet erityisruokavaliollisten tarpeisiin. Erityisruokavalioita löytyy moneen lähtöön, ja siksi suosittelemme kääntymään tässä kohtaa ammattilaisten puoleen - helpotat samalla huomattavasti juhlajärjestelyäsi. Autamme sinua mielellämme kokonaisuuden suunnittelussa!


Gluteenittomat kakut ja tarjottavat 


Gluteenittomassa leivonnassa ei tarvitse tinkiä mausta. Olemme ylpeitä gluteenittomien tuotteidemme valikoimasta, sillä et ehkä tiennytkään, mutta kaikki kakkumme, suolaiset piirakat sekä monet leivonnaisemme ovat kokonaan gluteenittomia. Pitkällisen tuotekehityksen ansiosta olemme luoneet tuotteistamme niin herkullisia, ettei useimmat edes huomaa niiden olevan täysin gluteenittomia. Siksi voit valita huoletta täytekakut, voileipäkakut tai vaikka kaikki tarjottavat kokonaan gluteenittomana. Valikoimastamme löytyy myös kokonaan kaurattomia vaihtoehtoja, kuten jo klassikoksi muodostunut ranskalainen suklaakakku.

Erityisruokavaliot juhlatarjoilussa

Maidottomat kakut


Lähtökohtaisesti kaikki käyttämämme maitotuotteet ovat laktoosittomia, joten tätä sinun ei tarvitse pohtia. Poikkeuksena ovat maito- ja valkosuklaa, joita käytämme osassa leivonnaisistamme. Mainio maidoton vaihtoehto on Brunbergin tummasuklaa, jota hyödynnämme esimerkiksi gluteenittomassa pähkinäsuklaabrowniessamme. Kokonaan maidottomia vaihtoehtoja kysellään paljon ja näistä esimerkkejä ovat muun muassa suosittu Marianne-suklaakakku sekä mehevä suklaa-mokkapiirakka. 

Erityisruokavaliot juhlatarjoilussa

Vegaaniset vaihtoehdot 


Vegaanivieraita tulossa, mitä heille tarjolle? Vegaanisten tuotteiden valikoimamme on kasvanut viime vuosien aikana, joten valinnanvaraa löytyy. Raakakakut kasvattavat edelleen suosiotaan ja näistä meiltä löytyykin useita sesongin mukaan vaihtuvia makuja kuten mansikka-lime ja mustikka-kardemumma. Vegaanista täytekakkua etsiville puolestaan löytyy vaihtoehtona vegaanista appelsiini-suklaakakkua sekä popcorn-kinuskikakkua. Myös suolaiselta puolelta löytyy esimerkiksi vegaanista tofu-pinaattipiirakkaamme. Vegaaniset herkut eivät jää maussa muiden herkkujen varjoon, joten kokoa menuun rohkeasti myös erilaisia vegaanisia vaihtoehtoja - toteutamme vaikka koko menun vegaanisena!

Katso kaikki vegaanituotteemme täältä

Erityisruokavaliot juhlatarjoilussa

Ketogeeninen ruokavalio 


Ketogeeninen ruokavalio on selvästi yleistymässä ja siksi kehittelemme jatkuvasti myös tähän soveltuvia uusia tuotteita. Ketogeenisessä ruokavaliossa rasvojen, hiilihydraattien ja proteiinin pitoisuudet ovat tärkeässä roolissa, ja siksi vasta-alkajalle ketoleivonta saattaa tuntua haasteelliselta. Meiltä löydät keto-vaihtoehtoina erilaisia ketokakkuja, vuohenjuusto-lehtikaalipiirakkaa ja pieniä makeita herkkuja. 

Tutustu ketogeenisiin suklaakakkuihimme täältä


 
Mikäli kaipaat apua juhlatarjoilujen järjestämiseen tai mietit millaisia vaihtoehtoja meiltä löytyy, ota rohkeasti yhteyttä niin katsotaan yhdessä tarpeisiinne sopivat suolaiset ja makeat herkut! 
 
Ota yhteyttä: 
myynti@miriams.fi 
050 5431487