15.3.2023

Näin kokoat täydellisen kakkubuffetin

Tämän hetken yksi suosituimmista hää- ja juhlatarjoiluista on koota vieraille näyttävä kakkubuffet. Kakkubuffetin kokoaminen on helppoa, kunhan muistaa muutaman seikan. Eiköhän siis lähdetä suunnittelemaan taivaallista jälkkäribuffettia!

 

näin kokoat kakkubuffetin

Kakkubuffetin ABC

Olipa kyseessä sitten häät, syntymäpäivät, yo-juhlat tai ristiäiset, jälkiruokapöytä on monesti juhlien odotetuin kohokohta. Kokoamalla näyttävän jälkiruokabuffetin et voi mennä vikaan, sillä jokainen löytää varmasti pöydästä itselleen sopivat herkut. Kakkubuffet on myös ennen kaikkea kaunis ja kuvauksellinen ratkaisu varsinkin hääjuhliin.

 

Tässä näppärä muistilista, jonka avulla voit alkaa suunnittelemaan täydellistä kakkubuffetia:

 

A: Millaiselle henkilömäärälle kakkuja varataan? Onko mukana lapsia tai vanhuksia?

B: Onko tiedossa allergioita tai eritysruokavalioita?

C: Mikä on vuodenaika? Onko juhlilla teemaa? Millaisia ovat juhlittavat henkilöt?

kakkubuffet

Kakkubuffetin kokoaminen

Kakkubuffetin kokoaminen kannattaa aloittaa siitä montako vierasta juhliin on tulossa ja onko heillä jotain erityisruokavalioita, jotka tulisi ottaa huomioon. Kakkubuffetissa hyvä nyrkkisääntö on varata kakkua noin 1,5 palaa per henkilö. Mikäli lisänä on muuta pienempää makeaa, näitä varataan yleensä 1 kappale/laatu. Mikäli joukossa on paljon lapsia tai vanhuksia, voi määrä olla myös hieman pienempi.

Suosittelemme, että kakut olisivat hieman eri tyyppisiä. Tarjolle kannattaa valita esimerkiksi muutamaa eri täytekakkua, juustokakkua tai suklaakakkua, tällöin pöydästä saa vaihtelevan ja näyttävän. Lisäksi buffettiin voi koota pieniä makeita suupaloja. Esimerkiksi macaronit, kuppikakut ja browniecocktailpalat toimivat hyvin kakkujen lisänä ja tuovat pöytään runsautta.

Erityisruokavalioiden huomioinen kakkubuffetissa on helppoa, sillä voit valita yhden tai useamman kakun erityisruokavalioihin. Meiltä löydät kakut mm. vegaaniseen, maidottomaan, vehnättömään ja ketogeeniseen ruokavalioon. Lisäksi lähes kaikki kakkumme ovat gluteenittomia, joten voit helposti koota vaikka koko menun valmiiksi gluteenittomana ja laktoosittomana.

Katso lisää ideoita verkkokaupastamme!

jälkiruokabuffet

Onko juhlilla jokin teema ja voisiko se näkyä myös kakkujen täytteissä/koristelussa? Monesti kakkubuffet on mukava liittää esimerkiksi vuodenaikaan. Keväällä kakkuihin valitaan raikkaita sitruksen ja hedelmien makuja, kesällä marjaisia ja keveitä kakkuja ja syksyllä omenaa, kinuskia ja puolukkaa. Mutta ennen kaikkea kakkujen tulee olla juhlasankareidensa näköiset eli kakuiksi voi valita juuri niitä omia lempikakkuja.


Kaipaatko apua juhlien suunnitteluun?

Olipa haasteesi minkälainen tahansa, me olemme täällä sinua varten! Olemme järjestäneet erilaisia juhlatarjoiluja ja kakkubuffetteja vuosien kokemuksella, joten jaamme mielellämme vinkkejämme. Mikäli kaipaat apua juhlien järjestämiseen tai tarjoilujen suunnitteluun, ota rohkeasti yhteyttä.


Muistathan, että meiltä on mahdollista tilata myös catering-palvelua juhliisi. Vuokraamme myös Nikolainkulman historiallisia juhlatiloja. Kysy lisää eri vaihtoehdoista!

 

Ota yhteyttä:

myynti@miriams.fi
Puh. 050 5431487