22.3.2019

Näin syntyi Miriam's, Jyväskylän ihanin kahvila

Ensin Miriamilla oli pitopalvelu: päättäväinen nuori nainen ei antanut iän olla esteenä ja alkoi pyörittää catering-toimintaa jo 19-vuotiaana. Rakastunut hän oli kuitenkin erityisesti ihaniin ja tunnelmallisiin kahviloihin, jollaisia tuntui löytyvän varsinkin ulkomailta. Lomareissuilla hän kiersikin kartan kanssa kahvilasta toiseen ammentamassa ideoita: pitkälle viety palvelu ja pöytiintarjoilu esimerkiksi olivat tuliaisia, jollaisia ei paikallisesta kahvilamaailmasta vielä juuri löytynyt.

Maukkaat omat reseptit ja vahva ajatus unelmien kahvilasta auttoivat toteuttamaan haaveen, ja 21-vuotiaana Miriam perusti kahvila Miriam’sin. Mukaan yhtiökumppaniksi lähti tuolloin isoveli Samuel, joka kahvilan alkuaikoina oli apuna niin paperitöissä kuin kassalla tai tarjoilemassakin.

Näin syntyi Miriam's, Jyväskylän ihanin kahvila

Miriam’s onkin paitsi Miriamin toteutunut unelma, myös ehdottomasti perheyritys. Esimerkiksi Miriamin vanhemmat löytää usein kahvilalta, jos ei nykyisin niinkään usein tiskin takaa, niin vähintäänkin kahvittelemasta!

Myöhemmin mukaan tarttui myös Henkka, Miriamin puoliso. Miriam ja Henkka ovatkin nykyisin Miriam’sin yrittäjinä yhdessä.

Unelmakahvilasta on sittemmin kasvanut 30 työntekijän, kahden leipomo-konditorian ja verkkokaupan kattava yritys, joka tunnetaan jo Jyväskylän ulkopuolellakin erityisesti panostuksestaan tunnelmaan, asiakaspalveluun ja erityisruokavalioille sopiviin leipomuksiin. Miriam on silti yhä päivittäin mukana yrityksensä arjessa, ja hänet voikin usein tavata kahvilalla.

Näin syntyi Miriam's, Jyväskylän ihanin kahvila

Vuonna 2017, 25-vuotiaana, Miriam palkittiin Keski-Suomen Vuoden nuorena yrittäjänä. Palkintoperusteluissa hän sai kiitosta erityisesti rohkeudesta sekä tahdosta kehittää ja kehittyä.

“Miriam’s on perustettu asiakkaita varten”, Miriam sanoo. “Toivon, että saamme toteuttaa unelmiamme yhdessä heidän kanssaan myös tulevaisuudessa.”