24.5.2018

Kuinka valita oikeanlainen kakku juhliin?

Onko sinulla juhlat tulossa? Mietitkö, millainen kakku juhliin oikein sopisi?

Toisilla haasteena on se, etteivät he osaa päättää monista vaihtoehdoista yhtä tai kahta kakkua, joita he tarjoilisivat juhlissa, kun taas toiset haluavat vain jotain uutta tavallisen kermakakun tilalle.

Juhlia on useilla juuri nyt kesän mittaan tiedossa, joten kakku kesän juhliin on monella mietinnässä. Siksi listasimme tähän blogitekstiin muutamia ajatuksiamme, joilla haluamme auttaa sinua valitsemaan oikean kakun juhliisi. Käymme läpi myös yleisiä asioita, jotka sinun kannattaa ottaa huomioon, kun valitset kakkua juhliin. Kakun valitseminen kannattaakin tehdä huolella, koska herkullinen kakku kruunaa koko kahvipöydän ja saa muutkin herkut maistumaan näin entistä maukkaammilta.

Aloitetaan sopivan kakun valitseminen aiheesta, joka on syytä ottaa huomioon aivan ensimmäisenä:

Allergiat ja erityisruokavaliot

Ketä kaikkia juhliin on tulossa? Tiedätkö, onko juhlavieraiden joukossa esimerkiksi keliaakikkoja, pähkinälle allergisia tai laktoosi-intoleranssin omaavia henkilöitä?

Entä onko joku juhlavieraista vegaani? Tällöin kerma ja muut maitotuotteet, liivate sekä kananmuna on jätettävä ainakin yhdestä tarjoiltavasta kakusta kokonaan pois, koska edellä mainitut tuotteet ovat kaikki eläinperäisiä.

Listasimme tähän muutamia suosituimpia kakkujamme, jotka soveltuvat loistavasti myös vegaaniseen ruokavalioon. Olemme ilmoittaneet kaikkien tuotteidemme tuotesivuilla tarkemmin, millaisiin ruokavalioihin ne soveltuvat.

 Marianne-suklaakakku

Miriam's marianne-suklaakakku

Marianne on suomalaisten hyvin tuntema ja rakastama maku. Siksi tämä piparmintun vivahteinen suklaakakku on oivallinen kakku juhliin kuin juhliin. Kakku koostuu rapeasta suklaapohjasta, jonka päältä löydät suussasulavan ja paksun Marianne-täytteen. Kookoskerma kruunaa makuelämyksen tuoden vivahteikkuutta tuttuihin suklaan ja piparmintun makuihin.

Mansikka-lime-kookosraakakakku

Miriam's Mansikka-lime-kookosraakakakku

Mansikka-lime-kookosraakakakku on erityisen hyvä kakku kevään tai kesän juhliin, koska siinä yhdistyvät raikkaat ja kesäiset maut. Kakku koostuu mantelisesta pohjasta sekä runsaasta ja kuohkeasta mansikka-limetäytteestä. 

Mansikka-lime-kookosraakakakun löydät täältä!

Raakakakut ovat kakkuja, joita ei ole kypsennetty uunissa tai muussa lämmössä, koska ainesosat eivät vaadi kypsennystä. Raakakakut koostuvat usein esimerkiksi pähkinöistä, taateleista, raakakaakaosta, kookosöljystä ja mintunlehdistä. Ainesosat murskataan, jolloin niistä muodostuu tiivistä massaa, joka muotoillaan kakuksi ja asetetaan esimerkiksi jääkaappiin jähmettymään. Näin syntyy herkullisia ja täyttäviä raakakakkuja, jotka ovat myös hieman tavallisempia kakkuja terveellisempiä. 

Kakku kevään tai kesän juhliin

Kun valitaan kakku kevään juhliin tai kesän juhliin, kuten valmistujaisiin, ylioppilasjuhliin tai rippijuhliin, niin kakun valitsemisen voi tehdä sen perusteella, onko alku- vai loppukesä. Siispä tekijä numero kaksi kakun valitsemisessa on kausi.

Alku- ja keskikesään sopivat mainiosti värikkäät ja makeat kakut, joissa on mm. mansikkaa tai mangoa. Esimerkiksi Miriam'sin Mango-passion-valkosuklaajuustokakku on maistuva kakku kesän juhliin.

Elokuusta eteenpäin puolestaan mustikat ja puolukat ovat erinomaisesti kauteen sopivia vaihtoehtoja kakun täytteiksi.

Mango-passion-valkosuklaajuustokakku

Mango-passionjuustokakku

Juustokakku on oivallinen vaihtoehto tavallisen kermakakun tilalle. Mango-passion-valkosuklaajuustokakku on etenkin alkukesän suosikkikakkuja sen pirteyden ja raikkauden ansiosta.

Kakussa on herkullinen valkosuklaa-tuorejuustotäyte, jonka päällä on raikas mango-passionkiille. Tämä on esimerkiksi oivallinen kakku rippijuhliin, koska pirteä juustokakku istuu kesäiseen tarjoilupöytään loistavasti ja saa varmasti jokaisen vieraan suut muikeiksi.

Kinuski-puolukkakakku

Kinuski-puolukkakakku

Kinuski-puolukkakakku on yksi asiakkaidemme kestosuosikeista. Se on erinomainen kakku loppukesän juhliin, koska kakussa yhdistyvät makea itse tehty kinuski sekä kirpeät suomalaiset puolukat. Sokerikakkupohjan täytteenä on kermaista vaniljarahkatäytettä ja puolukoita. 

Kinuski-puolukkakakun löydät täältä! 

Baileys-juustokakku

Baileysjuustokakku

Baileys-juustokakussa yhdistyvät samettinen juustokakkutäyte joka on terästetty kermaliköörillä ja maitosuklaalla. Kun valitaan kakku ylioppilasjuhliin tai valmistujaisiin, niin tämä kakku nousee usein esille, koska Baileys-juustokakku on tavallista juustokakkua enemmän aikuiseen makuun.

Kermalikööri-juustokakun löydät täältä!

Millainen juhlittava henkilö on?

Kolmas tekijä, jota suosittelemme huomioimaan kakun valitsemisessa, on juhlittava henkilö. Parhaimmillaan kakku kuvastaa juuri häntä. Jos juhlittava henkilö on jatkuvasti pirteä ja iloinen ja jolta ei lopu virta koskaan, niin häntä kuvastavat parhaiten pirteät ja kirpeät kakut. Hillitymmälle henkilölle sopii puolestaan loistavasti esimerkiksi After Eight-kakku, jossa suklaan ja mintun yhdistelmä luo valloittavan lopputuloksen.

Voit tilata myös logokakkuja ja valokuvakakkuja

Jos haluat yksilöidä kakun todella tarkasti juhlittavalle henkilölle, niin me pystymme toteuttamaan logokakkuja. Näissä kakuissa muotoilemme kakkujen päälle haluamanne kuvan, jolloin kakkukin saa aivan uudenlaisen merkityksen. Kerromme kyseisestä palvelustamme mielellämme lisää, joten ota yhteyttä

Toivottavasti sait tästä tekstistä ideaa siihen, millaisia kakkuja voisit tarjoilla juhlissanne. Me Miriam’silla leivomme kaikki kakkumme alusta loppuun itse ja käytämme leipomiseen maukkaita ja puhtaita raaka-aineita, jotta kakuista tulee mahdollisimman herkullisia.

Tutustu rauhassa kakkuvalikoimaamme tarkemmin herkkukaupassamme ja tilaa sieltä itsellesi mieluisin kakku juhliin tai ota meihin suoraan yhteyttä!